Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home4/rpri0074/public_html/ultimastrigare.ro/config/baza.php on line 7
Ultimastrigare.ro - anunturi, licitatii
logo ultimastrigare.ro
Cumpara
Contact
YouCanVisit Travel Portal
Bine ai venit !
Auto
Fashion&Lifestyle
Electronice
Imobiliare
Casa&Gradina
Arta&Colectii
Prestari servicii
Afaceri&Industrie
Animale
Alimente&Bauturi
Calatorii&Timp Liber

Sistemul de calificative

Istoricul activitatii(tranzactiilor) utilizatorilor PrimaStrigare.ro, cat si reputatia acestora sunt reflectate in sistemul de calificative.

Vizualizarea calificativelor fiecarui utilizator permite o evaluare, in baza activitatii trecute si prin prisma opiniei fostilor  parteneri, despre produsul oferit/achizitionat., cat si despre vanzator/cumparator.

Pentru a ne asigura ca acest sistem de acordare a calificativelor functioneaza cat mai corect posibil, am introdus o serie de reguli privind modul de acordare a calificativelor.

Va recomandam sa respectati regulile de mai jos, in caz contrar ne rezervam dreptul de a modifica listarile dvs., de a introduce restrictii contului dvs. de utilizator, pana la suspendarea acestuia.

 

Ce este un calificativ

Calificativul se acorda in urma finalizarii unei tranzactii sau ca urmare a achizitionarii unui produs, reflectand gradul de multumire al celor doua parti.

Se poate acorda calificativ pozitiv, neutru sau negativ. Procentul de calificative pozitive din totalul calificativelor primite de un utilizator reprezinta credibilitatea acestuia.

In dreptul fiecarui utilizator (cumparator sau vanzator) va fi afisat numarul calificativelor pozitive primite de acesta de la activarea contului pe PrimaStrigare.ro. Numarul calificativelor pozitive creste cu unu cu fiecare calificativ pozitiv nou acordat si scade cu unu la acordarea unui calificativ negativ. Calificativele neutre nu influenteaza calificativul general.

Pentru vizualizarea calificativelor primite de un utilizator se va accesa pagina de prezentare a produsului tranzactiunat, dand click pe numelui de utilizator din zona "Date despre vanzator". 

 

Acordarea calificativelor

Din momentul in care se finalizeaza tranzactia atat cumparatorul cat si vanzatorul au la dispozitie 30 de zile calendaristice pentru a acorda celuilalt un calificativ. Dupa expirarea acestui termen, daca unul dintre cei doi parteneri nu acorda calificativ se va acorda automat calificativ pozitiv. 

Acordarea calificativelor va fi insotita de un comentariu, concis si politicos,  referitor la modul in care a decurs tranzactia, eventuale probleme intampinate, etc.

Calificativele se acorda din sectiunea "Contul meu" - "Calificative" - "Calificative de acordat".

 

Acordarea calificativelor negative

Pentru a evita acordarea nejustificata a calificativelor negative am considerat necesara o procedura care sa incerce solutionarea amiabila a problemelor si care sa dea posibilitatea reclamatului sa remedieze problema semnalata de initiatorul tranzactiei.

De aceea, acordarea calificativelor negative nu se poate face decat dupa 48 de ore de la semnalarea in scris a unei tranzactii nemultumitoare partenerului de tranzactie, prin mesageria pusa la dispozitie in sectiunea “acorda calificativ” si numai dupa ce au fost trimise doua mesaje partenerului de tranzactie. Daca dupa trimiterea celor doua mesaje si dupa expirarea termenului de 48 ore, neintelegerea nu a fost solutionata, se poate acorda calificativ negativ.

! Atentie: trebuiesc trimise partenerului de tranzactie doua mesaje in intervalul 48 de ore de la inceperea procedurii de acordare a calificativului negativ. 

 

Recomandari pentru utilizatori 

  1. Nu oferiti datele dvs. de contact decat dupa ce tranzactia s-a finalizat. Daca tranzactia nu este finalizata pe site nu veti putea primi/acorda calificative.
  2. Nu folositi sistemul de calificative in mod abuziv, doar pentru a va creste credibilitatea sau pentru a obtine privilegii din partea site-ului.
  3. Nu creati conturi multiple si nu colaborati cu alti utilizatori doar cu scopul de a va creste artificial credibilitatea.
  4. Raportati administratorilor site-ului utilizatorii care isi cresc in mod artificial numarul de calificative sau incearca sa afecteze credibilitatea altor utilizatori.